Ryssland bombar Gammelsvenskbyn som inte kan försvara sig, dag 608

God afton!

Vill börja med en uppgift, som jag fick alldeles nyligen av en god vän. Det är från Der Spiegel och visar hur Tyskalnd och Frankrike, stoppade Ukraina från att bli medlem i NATO 2008. Avgörande var säkert Angela Merkel. Hon har ett fruktansvärt ansvar för att inte stoppa Putin. Därtill kommer att hon genom att lägga ned kärnkraften, med början 2011, gjorde Västeuropa beroende av rysk gas. Vilket ansvar, så otroligt dåligt. Hon borde verkligen ställas i skamvrån!

Här är länken: https://www.spiegel.de/international/europe/ukraine-how-merkel-prevented-ukraine-s-nato-membership-a-der-spiegel-reconstruction-a-c7f03472-2a21-4e4e-b905-8e45f1fad542?sara_ref=re-em-em-sh

I går terror-bombade Ryssland Gammalsvenskby och det senaste dygnet ska Gammalsvenskby träffats av tolv glidbomber av typen FAB-500 eller FAB-1500 från rysk attackflyg. Byn ligger på högra sidan om Dniproreservoaren, men har ingen militär betydelse.

Varför bombar Ryssland Gammalsvenskby? Kanske är det vara så att attackflyget har fått i uppdrag att fälla ett antal glidbomber mot Ukraina per dygn och då väljer att bomba något oförsvarat och ofarligt, istället för att försöka bomba ukrainska förband eller militära grupperings-platser där man har luftvärn som skjuter tillbaka. Gammelsvenskbyn har inget luftförsvar, av förståeliga skäl. ( Svenska media tycks blunda)

Igår dödades 810 ryssar, enligt Ukrainas ÖB, och Ryssland förlorade 12 stridsvagnar, 16 pansarskytte-fordon, samt 24 haubitsar eller tunga granatkastare, och hela tre salvpjäser, ett tungt luftvärnssystem, 28 transportfordon och åtta enheter särskild utrustning. Detta följer ukrainsk strategi: Slå ut den ryska stridsförmågan.

Det Ryssland sätter emot, och är bra på, det är att låta köttkvarnen mala – skicka fram stora grupper soldater, som inte kan göra någon skillnad annat än möjligen hålla de ryska positionerna. Och en stor andel av dessa soldater dör. Sedan skickar Ryssland missiler och drönare för att sätta skräck i befolkningen. Inte mot militära mål i första hand, utan civila. Totalt har mer än 100.000 civila mål attackerats och helt eller delvis förstörts. Av dessa är 1250 sjukhus, vårdcentraler eller andra vårdinrättningar.

Många frågar om Ryssland verkligen har förlorat hela 290.000 soldater, eller om det är påhittade siffror. Svaret kanske kom igår från Storbritanniens försvarsministerium, eller säkerhetstjänst. De säger att 190.000 av de officiella ryska trupperna dött. Till detta kommer då Wagnergruppens 40.-50.000 dödade och lika många från andra grupper, som fått sätta livet till på den ryska sidan. Så 290.000 dödade eller lemlästade ryssar verkar inte alls osannolikt.

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.