Ryssland har överlevt dag 482 av invasionen av Ukraina, men skadeskjuten

Ukraina har nått ytterligare framgångar norr och söder om Bakhmut samt på södra fronten utifrån de verifierade uppdateringarna hos DeepstateMap. Framgångarna vid Piatykhatky fortsätter och inringningen av den operativt viktiga byn Klischiivka söder om Bakhmut fortsätter också, samtidigt som Ukraina befriat viktiga höjder nordväst om Bakhmut.

Ryssland försöker fortfarande genomföra anfall vid Kreminna, Bakhmut, Avdiivka, Mariinka och på de östra delarna av södra fronten, som Vuhledar, men dessa har slagits tillbaka enligt Ukrainas generalstab.

Ukraina agerar försiktig general. Ger en del goda informationer, men vill inte förhäva sig. Mycket tyder på betydligt större framsteg än deklarerat. Samtidigt finns det tecken på vad USA-generalen sa att de ryska försvarsstyrkorna kan komma att kollapsa, i en intervju med BBC. En attackhelikopter förlorade sin stjärtrotor idag. Flera andra har rostat sönder. Ryssland har t o m problem med sin strategiska bombplan och mycket annat som inte underhålls.

Sedan har vi förlusterna det senaste dygnet: Hela 1 010 ryska soldater har dödats, samtidigt som ryssen förlorade åtta stridsvagnar och femton pansarbandvagnar. Förlusterna av artilleri var extrema med 23 stora pjäser  och fyra salvpjäser. Vidare förlorade man  också två tunga luftvärnssystem och ytterligare en Ka-52 attackhelikopter. Till detta ska läggas 32 utslagna tankbilar eller transportfordon, liksom fem enheter särskild utrustning som ledningsfordon eller telekrig-fordon.

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

2 svar på ”Ryssland har överlevt dag 482 av invasionen av Ukraina, men skadeskjuten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.