Rysslands största förlust hittills – var under helgen

Rysslands förluster var 950 soldater och officerare, 13 stridsvagnar, 52 bepansrade fordon och 16 artillerisystem. Till detta ska läggas, den eller de båtar som i lördags morse förstördes i Sevastopol. De finns inte med i statistiken, då verifiering erfordras.Så här skrev Ukrainas ÖB i går förmiddag (Google translate med justeringar):
“Det var en bra dag, ockupanterna led de största förlusterna i Donetsk och Lyman områdena
Fiendens totala stridsförluster från 24.02 till 30.10 var ungefär (plus = senaste dygnet):
Personal ca 71200 (+950) personer likviderades,
Stridsvagnar , 2672 (+13) od,
Bepansrade fordon / APV бо 5453 (+52) od,
Artillerisystem – 1724 (+16) od,
RSZV/MLRS – 383 (+3) från,
Luftvärnssystem är 197 (+2) sedan,
plan/flygplan-274 (+1) od,
helikoptrar-252 (+0) från
UAV operativ-taktisk nivå – 1412 (+6),
bevingade missiler / kryssningsmissiler кри 352 (+1)
fartyg/båtar/krigsfartyg/båtar ) 16 (+0) od,
Vanliga fordon och tankbilar-4120 (+13) od,
specialutrustning тех 154 (+2).
Slå ockupatören! Tillsammans kommer vi att vinna! Vår kraft finns i sanningen! / Slå till ockupanten! Låt oss vinna tillsammans. Vår styrka finns i sanningen!”
Att det går dåligt för Ryssland visar både Vladimir Putins och igår utrikesminister Lavrovs tal om förhandlingar givetvis med brasklappar. Som följande villkor från Lavrov: Om Väst  “fully takes into account the interests” of Russia and its security, as well as “offer some serious approaches that will contribute to defusing tensions”. Med dessa villkor vill ingen förhandla.
Och alla vet dessutom att ett avtal inte ens är värt pappret man skriver på när det gäller Ryssland. Samtidigt som Putin talar om förhandlingar säger han att Ukraina inte har rätt att existera. Allt talar för att Ryssland vill ha en vapenvila för att kunna förstärka sina ställningar och sedan med full kraft gå till förnyat angrepp om kanske ett halvår.
Idag på morgonen visar Ryssland än en gång att man genom terror-bombningar vill hävda sig och skrämma Ukraina att ge upp. Men, det fungerar inte, det borde Vladimir Putin snart förstå.
Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

3 svar på ”Rysslands största förlust hittills – var under helgen

  1. Terrorbombningarna är mycket besvärande för Ukraina. Kiev hårt utsatt i natt.
    Nu krävs att väst stöttar Ukraina så att de orkar hålla ut.
    De måste oxå få mer vapen för att med större effekt kunna slå tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.