SNS i Tylösand: Vår osäkra tid

På onsdag, den 24 augusti,  är det dags för årets Tylösandskonferens, ordnad av SNS. Temat är “An Age of insecurity”, vår osäkra epok med ekonomiska och politiska risker.  Vid detta möte gäller Chatham House Rule som stipulerar  följande:

When a meeting, or part thereof, is held under the Chatham House Rule, participants are free to use the information received, but neither the identity nor the affiliation of the speaker(s), nor that of any other participant, may be revealed.

Man får tala om vad som sägs, men inte vem och inte vilka som deltar i mötet. Att jag gör det får jag dock avslöja här. Så här beskriver SNS själv den kommande konferensen:

Årets Tylösandskonferens handlar om det alltmer osäkra omvärldsläget och hur utvecklingen påverkar världsekonomin, Europasamarbetet, företagen och samhällen.
 
Flera internationella utmaningar berör nu också Sverige: ökad rysk militär aktivitet, utvecklingen i Mellanöstern, flykting- och migrationskrisen, terrordåden i Europa och ett alltmer splittrat Europa.
 
Vi samlar företagsledare med erfarenhet av att hantera geopolitiska risker, ekonomer och ledande politiska bedömare. Bland andra Margaret MacMillan, professor i internationell historia vid University of Oxford, Joe Kaeser, global vd för Siemens, Carl-Henric Svanberg, styrelseordförande för BP, samt ekonomen Franklin Allen, chef för Brevan Howard Centre vid Imperial College London. Samtalen leds av Nik Gowing, BBC World News mångårige nyhetsankare.
Det finns anledning att återkomma i en blogg om det som sägs.
Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.