Svenskt företag kan få EU:s “Innovation Radar Prize 2017”

För att stimulera innovativa bolag har EU satt upp ett Innovation Radar Prize, instiftat 2015. Läs mer om det på hemsidan, via länken ovan.

Nu tävlar 48 företag inom fem områden om att kvalificeras sig till finalen. Totalt ska 20 företag väljas ut av “allmänheten”, som får rösta via den länk som EU-kommissionen anvisat. Det blir fyra företag per område.

Ett svensk företag, Mando, som jag lärt känna tidigare, som rådgivare, har kommit upp på kvalificerings-listan. Mando har utvecklat en teknik för att hjälpa både gravt underviktiga och kraftigt överviktiga att få kroppen i balans. Som Du förstår vill jag puffa för Mando, för jag tycker de gjort ett fantastiskt arbete, men vill ändå att Du, som kan tänka Dig rösta, gärna själv kollar företagets idé. Länk ovan.

Här är en direktlänk för röstning (Mando leder knappt sitt område idag): Tech for society

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.