Sverige “ett skräckexempel för hur illa det kan gå i Europa”

Sverige som ett “skräckexempel” för hur illa det kan gå i Europa skriver Janne Josefsson om i sin krönika i Dagens Nyheter idag: “Löfven hade i alla fall tur med vädret”. (Tyvärr har nog DN fortfarande betalvägg för åsiktsartiklar, vilka andra slopat). Läs den krönikan om Du kan, för precis så är det som Janne Josefsson skriver. Tyvärr

“Vi såg det inte komma”, som Stefan Löfven sa, visar på oförmågan. Integrationen har havererat påpekar Josefsson. Men, läs DN-krönika om Du kan.

En annan artikel att läsa idag finner Du i Dagens Industri “Rödgröna hot mot jobben”. Skriven av Nyamko Sabuni och Mats Persson, Liberalerna. (Betalvägg spärrar inte) Den är läsvärd, för den ger ytterligare perspektiv på det stillestånd som drabbat vårt land, eller oförmåga.

Några axplocK

 • Cementkrisen
 • Vi behöver kobolt för batterifabriken Northvolt – Långbänk, inget händer
 • Boliden vill bryta koppar. Efter 4 års Långbänk: Nej
 • Den svenska kärnkraften stängs ned bakvägen
 • Framtiden för svensk elförsörjning är osäker
 • MP:s dogmatiska miljöpolitik står i vägen för ny teknik och nya jobb
 • Dagens lagstiftning om tillståndsprovning bromsar viktiga investeringar
 • Problemen i skolan
 • Den växande kriminaliteten

Nu kan vi hoppas på att sakfrågorna kommer i fokus. Inte vem som vill och får leka med vem. Talet om den breda mitten, som Annie Lööf talade om med Anders Holmberg igår, borde gått direkt till den kommande Nyårsrevyn i Falkenberg. Lyssna, om Du har intresse, det var nog många som missade intervjun pga Greklandsmatchen.

Lyckas Annie Lööf med rätten till Din skog och rätten till Din strand, så är det välkommet. Men, det finns så många andra viktiga sakfrågor, se ovan, som bara ligger för fäfot.

 

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

2 svar på ”Sverige “ett skräckexempel för hur illa det kan gå i Europa”

 1. Om Annie Lööf genom att stödja S kan få det till att MP inte sitter i regeringen kanske det är värt en offring?

  Det är ju så att dte extrema ytterkantspartiet i Sverige är MP, inget annat. Eller hur?

  Eller så är det dags för den breda mitten: M, KD, C, L, S…. En krisregering för att få ordning på Sverige. För vi är väl där nu?

 2. Kanske det måste bli ännu värre innan väljarna vaknar upp och det förhoppningsvis vänder till det bättre.
  Som vanligt kommer väl ingen att ställas till svars för de skador som Sverige åsamkats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.