Tack Annie Lööf för att Du stoppade Miljöpartiet!

Förvisso är det hela regeringens fel att den inte åstadkommit något vettigt under sju år. Men, samtidigt är det så att den stora bromsklossen har varit Miljöpartiet. Det har kunnat ske genom att regeringen saknat ledarskap, inte bara under Pandemin. Det är otroligt bra att Miljöpartiet – som strävar efter en återgång till Grott-Samhället – äntligen har försvunnit från regeringsmakten.

Det är väldigt förvånande att MP lämnar regeringen på eget initiativ när den lyckats sätta käppar i så många hjul och stoppa så många beslut regeringen, så att Sverige nästan stannat: Cementa. Läget nu, att regeringen tvingas följa en annan budget än regeringens, har ju MP redan tidigare levt gott med.  Allt i regeringen som tagit lång tid, eller som inte blivit beslutat, bär Miljöpartiets signum. Och MP är väldigt stolt över detta, kallar det för “Grön Politik”, stolt över att ha stoppat Sveriges utveckling. Det är bara grottorna vi inte kommit fram till ännu.

Talmannens skarpa tillrättavisning av Miljöpartiet visar vilket omöjligt parti det är.

Det som borde ske nu är att alla som varit involverade i beslutsfattandet med regeringen kartlägger vad som stannat upp, blivit fördröjt eller inte beslutats alls. Här finns otaliga frågor om tillstånd, som regeringen förhalat. Detta borde komma fram i dagsljuset. Även de berörda socialdemokratiska statsråden, som varit otroligt störda av Miljöpartiets agerande, borde uttala sig. Gärna anonymt, om de inte vill framträda.

Här finns frågor som Långbänken älskat, fördröjda eller stoppade frågor:

Än en gång: Tack Annie Lööf för att Du stoppat Miljöpartiets deltagande i regeringen! Förmodar att du kanske förstått hur omöjligt Miljöpartiet är när Du förhandlat om Strandskyddet och Skogsägandet. Skulle inte förvåna mig om detta starkt påverkade Centerns nej till regeringens budget. I förhoppningen att MP då skulle dra sig ur regeringen.

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Ett svar på ”Tack Annie Lööf för att Du stoppade Miljöpartiet!

  1. Men har hon verkligen stoppat MP? Anta att de vinner röster på situationen och hankar sig kvar i riksdagen med snarlikt parlamentariskt läge som nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.